Samenwerken met de gemeente Haarlem
Help!

Tentoonstelling gasvrij wonen in Bibliotheek Haarlem Noord

Tentoonstelling gasvrij wonen in Bibliotheek Haarlem Noord

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan u denkt. Hoe gasvrij bent u al? Ontdek in de Bibliotheek Haarlem Noord wat u kunt doen om uw huis klaar te maken voor aardgasvrij wonen. Laat u inspireren door mensen die u voor zijn gegaan.

We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De Haarlemmers in deze expositie gingen zelf aan de slag. Zij wonen al steeds gasvrijer of wonen zelfs al aardgasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Minder aardgas of gasvrij

De Haarlemmers in de expositie ‘In Haarlem staat een huis – gasvrij wonen’ gingen zelf aan de slag. Zij gebruiken al steeds minder aardgas in hun huis of wonen zelfs al helemaal gasvrij. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over mogelijke aanpassingen, zoals koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Expositie

Deze expositie stond in het voorjaar 2018 in het ABC Architectuurcentrum onder de naam ‘In Haarlem staat een huis #1 Energietransitie: los van het aardgas’. Door een samenwerking tussen de Huizenaanpak, de gemeente Haarlem, Kennemer Energie en het ABC is deze tentoonstelling tot stand gekomen. Vanaf 1 februari kunt u in de Bibliotheek Haarlem Noord de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Kom kijken wat andere Haarlemmers al doen om zich voor te bereiden op de energietransitie.

Meer informatie over gasvrij wonen vindt u op www.haarlem.nl/gasvrijer.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers