Samenwerken met de gemeente Haarlem
Help!

Oost.pleio.nl naar haarlem.pleio.nl/oost

  Sebastiaan Zwiers
  Door Sebastiaan Zwiers in de groep Oost publieke content 1024 dagen geleden
  Oost.pleio.nl naar haarlem.pleio.nl/oost

  Beste groepsbeheerder Oost023,

  Voor de gebiedscommunicatie maakt de gemeente Haarlem gebruik van vijf gebiedsdeelsites waaronder Oost023.nl. Inmiddels zijn Insite+ als intranet en Haarlem.pleio.nl als extranet van de gemeente Haarlem gerealiseerd. Hierbij is gebruik gemaakt van nieuwe functionaliteiten en hebben we de gebruikersvriendelijkheid van het platform verbeterd. Met dit uitgangspunt en de wens het beheer te centreren is ervoor gekozen de vijf gebiedsdeelsites te bundelen onder één enkele site namelijk het extranet van de gemeente Haarlem (haarlem.pleio.nl)

  Het oude adres www.oost023.pleio.nl wordt in de nieuwe situatie www.haarlem.pleio.nl/oost.

  Wat kun je verwachten Als functioneel beheerders verzorgen wij de volledige verhuizing van de gebiedsdeelsite naar haarlem.pleio.nl/oost. Alle informatie gaat 1-op-1 over. De gebruikers worden lid gemaakt van haarlem.pleio.nl en hebben dan toegang tot de groep op de nieuwe omgeving. Onderaan deze mail vindt je de tekst die we naar alle leden gaan sturen van pleio Oost.  Zodra de verhuizing compleet is wordt er een zogenaamde ‘redirect’ ingesteld. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers die na 18 december de ‘oude’ oost023.nl bezoeken, automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe site.

  Wat verandert er? Wat er voornamelijk verandert is de vormgeving. Je zult herkennen dat het een afgeleide is van Insite+ is met dezelfde functionaliteiten.

  Open of dichte groepen Omdat alle gebiedsdeelsites nu binnen één extranet worden geplaats is de informatie van je groep (als deze open staat) ook zichtbaar voor alle ander leden van het extranet. Dus niet meer alleen en exclusief voor leden van oost023. Leden van Noord, of een andere extranet groep, kunnen indien je dit niet afschermt ook in de groepen van Oost kijken. Tijdens de verhuizing zetten wij daarom alle groepen op gesloten. Dus alleen leden van een groep kunnen hun eigen groep bekijken, anderen niet. Mocht je dit anders wensen dan kan je met ons contact opnemen of de groep zelf later open zetten.

  Elke gebied behoudt wel een eigen landingspagina. Om deze te vullen met de juiste informatie van onderliggende groepen maken we gebruik van ‘tags’. Als je content plaatst zoals blogs en wikipagina’s komt er direct een label aan je content te hangen (label: oost) en houden we geautomatiseerd alle Oost informatie bij elkaar. We verzoeken je deze labels niet te verwijderen of aan te passen. Wanneer We gaan met www.oost023.pleio.nl beginnen omdat dit de kleinste groep is. Deze overgang vindt plaats op 22 december. We verwachten dat de overgang één dag zal duren. Gedurende deze dag graag geen informatie toevoegen of mutaties aanbrengen in de groepen.

  Informatie Voor vragen of voor een afspraak ben ik bereikbaar op 023-511 4382 of op skzwiers@haarlem.nl

  Mvg,

  Sebastiaan Zwiers Projectleider Overgang Extranet

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers